CHP, Bağdat Caddesi için meclis araştırması istedi

CHP, Bağdat Caddesi’nde son dönemde kapanan işyerlerini gerekçe göstererek, ortaya çıkan istikrarsızlığın çözüm yollarının tespiti amacıyla meclis araştırması istedi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşları tarafından verilen araştırma önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

BİRÇOK MAĞAZA KEPENK İNDİRDİ…

“Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı İstanbul’un en büyük caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’nde AVM’lerin yanı sıra birçok mağaza kepenk indirmektedir. Türkiye’nin ve dünyanın başlıca markalarının Bağdat Caddesi’nde en az bir adet mağazası mevcuttur. Bu nedenle Bağdat Caddesi, dünyanın sayılı caddelerinden biridir. Öyle ki, 2008 yılındaki ekonomik krizden bile en az etkilenen yerlerden biri olmuştur. Bu süreçte Bağdat Caddesi’nde kira düşüşleri yüzde 3 kadar olsa da, Nişantaşı’nda bu oran yüzde 40’lara varmıştır.

CHP

ESNAF KAN AĞLIYOR…

Gelinen noktada piyasadaki nakit sıkıntısı, Bağdat Caddesi esnafını da olumsuz yönde etkilemiştir. Gereken önlemler alınmadığı takdirde İstanbul’un dünyaya açılan pencerelerinden biri olan Bağdat Caddesi, önemli oranda gerileyecektir. Bu  gerileme ise başta İstanbul ekonomisi olmak üzere ülke ekonomisini de yakından etkileyecektir. Bağdat Caddesi’nde birkaç sene önce boş dükkan bulunmazken, şu an caddedeki her üç dükkandan birinin boş olduğu göze çarpmaktadır. Ülkemizde perakende sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Bağdat Caddesi esnafı, adeta kan ağlamaktadır.

CHP
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş…

İSTİKLAL CADDESİ, KAPALIÇARŞI VE LALELİ’DE DE DURUM AYNI…

Yine İstanbul’un önemli merkezlerinden olan İstiklal Caddesi, Kapalıçarşı, Laleli, Osmanbey gibi ekonominin can damarı olarak nitelendirilebilecek bölgelerde de aynı şikayetler yükselmektedir. İstanbul’un ana arterlerinde meydana gelen terör olayları, darbe girişimi gibi talihsiz olayların ekonomik döngüye verdiği zararlar, çeşitli teşvik yöntemleriyle yeniden canlandırılmalıdır. Bu noktada hükümet ve muhalefet partileri, karar mekanizmalarında birlikte yer almalılardır. Bağdat Caddesi ve İstanbul’un önemli merkezlerinde artan ekonomik istikrarsızlığın çözüm yollarının tespiti amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz.”

chp-bagdat-caddesi-icin-meclis-arastirmasi-istedi-5

CADDE’NİN GAYRİMENKUL UZMANLARI NE DİYOR?

Bu konuda en fazla söz sahibi olanlar, elbette gayrimenkul uzmanları. Bu konuda 40 yılı geride bırakan iki isimle konuştuk ve görüşlerini aldık. Bağdat Caddesi’nde 1970’li yıllardan beri satış ve kiralama işlemleri yapan, hatta Cadde’nin ilk gayrimenkul danışmanları arasında gösterilen Aybars Kibarer, şunları ifade etti:

CHP
Aybars Kibarer…

HAFRİYAT KAMYONLARI BAĞDAT CADDESİ’Nİ MAHVEDİYOR…

“Konuya öncelikle mal sahipleri ile kiracılar arasında bir sorun olarak bakmak gerekiyor. Bağdat Caddesi’ni bu sonuca götüren bir başka neden de kamyon terörüdür. Caddede ve dikey kesen ara sokaklarda her gün 8-10 kaza oluyor. Bir defasında saydım, 60’dan fazla hafriyat kamyonu Bağdat Caddesi’nden geçti. Bu cadde hiçbir zaman bunu kaldırmaz. Konunun çözümü için ilginç kabul edilebilecek bir önerim var. Kadıköy Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan bir organizasyon öncülüğünde, Cadde esnafı ve mal sahipleri ile kademe kademe toplantılar yapılarak, soruna çözüm bulunmalıdır.”

CHP
Recai Tanıtkan…

KİRALAR ÇOK YÜKSEK, OTOPARK SIKINTISI HAD SAFHADA…

Gayrimenkul konusunda Bağdat Caddesi ve yakın çevresinin bir başka ünlü ismi Recai Tanıtkan ise, kiraların çok yüksek olduğunda herkes gibi hemfikir olduğunun altını çizerek, otopark sıkıntısının da had safhada olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlattı ve ekledi: “Alışveriş yapmak için AVM’ye gittiğinizde rahatlıkla ve de ücretsiz olarak AVM’nin güvenilir otoparkına aracınızı park edebiliyorsunuz. Oysa Bağdat Caddesi’nde böyle bir şansınız yok. Ara sokaklarda tesadüfen yer bulsanız bile güvenliği yok. Bu durumda alışveriş için neden Cadde’yi tercih etmelisiniz? Şu anda yiyecek-içecek sektörü Cadde’yi ayakta tutuyor. Onlara da buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum. Fiyatları çok pahalı! Maliyeti neredeyse sıfır olan ve çoğu yerde ücretsiz olarak ikram edilen bir bardak çay için 8 lira, kahve için 10-15 lira alan yerler var. Bir müddet sonra bu paraları vermek istemeyen müşteriler çoğalacaktır.”

hafriyat kazası

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu